2010. január 13., szerda

unalmas a január?

Kezdődnek az uszodai gyakorlások!

Hiányzik már a víz!

  • Ha, már tudod milyen a víz alatt, tengerben, tavakban, súlytalanul lebegni, akkor a medence is adhat egy kis örömet. Segít, javít a mozgás koordináción. Otthonosabbá, megszokottá válik a felszereléssel korlátozott érzés. És, ha már nem zavar, még ki találhatunk, nehezíthetünk rajta játékos feladatokkal.
  • Ha még nem tudod, akkor új az egész. Még izgalmasabb! Levegőt venni a víz alatt, ahol eddig soha nem lehetett? Legyőzni saját tiltó reflexünket? Elsőre nem mindig sikerül.
Ezért a felszínen próbálunk összebarátkozni a légző automata (reduktor) jóságos tulajdonságával. Akár már pár lélegzet vétel után kialakul köztünk a feltétlen bizalom, lehet lélegezni belőle. Még akkor is, ha csak be hajtjuk a fejünket a vízbe. És ha ez már megy, jön a az újabb ki hívás. Elmerülünk a víz alá. Csak térdelünk a 2mes medence alján, de új az egész. Lélegzés közben, a búvár maszkon keresztül, tisztán élesen látszik minden és mindenki, a medence másik sarkában gyakorló búvárok is. Lassan felfogjuk, megértjük hogy működik a dolog és megnyugszunk.
És innen már minden könnyebb. Egy kis segítséggel, -ami (aki) mindig testközelből érkezik, mert mindig ott van,-  úszni is megpróbálunk. Kicsit lehet, hogy bizonytalan a nagy uszonyokat kezelni, hisz szokatlanul ellenállnak a vízben az akaratunknak, de egyre magabiztosabb a haladás. Mint a bringázás!
Élvezed és tetszik. Büszkén mosolyogsz a kamera felé. Terveket szövögethetsz az új játékodhoz. Hol, hogyan lehet ebből többet, jobbat, szebbet?
Lehet!
Gyere elmesélem!
Keress!
szekér
+36 70 9490087

olvashatsz még a

Próbamerülések uszodában!

http://dirbuvar.blogspot.com/search/label/pr%C3%B3bamer%C3%BCl%C3%A9s

Posted via email from Szekér búvároktató

2010. január 12., kedd

2010 első Vörös tengeri túránk

Áprilisi Vörös tengeri szafari 18.-25.

Szervezés alatt, hogy legyen idő minden előkészületre!

http://dirbuvar.blogspot.com/2008/10/perfect-bouyancy-tkletes-lebegs.html
http://dirbuvar.blogspot.com/2008/10/navigci-tanfplyam-dorogon.html
  • Vásárlás aki már saját felszereléssel szeretnének jönni, vagy frissítenének pár dolgot!
Jelentkezz! Részletekért hívj, +36 70 9490087
írj, keress!

szekér

Posted via email from Szekér búvároktató

2010. január 11., hétfő

A titokzatos Giannis D


A több mint 100 méteres hajóroncs három részre szakadva fekszik a Vörös tengerben.

2009. novemberében jártunk ennél a roncsnál a búvárcsoporttal. A roncs egyik különlegessége, hogy a kezdő búvárok számára is könnyen merülhető, ugyanis nincs túl mélyen (24m) és a motor és rakterek kényelmesen beúszhatóak. A Giannis D leginkább hajós szafari keretében merülhető, napi parti kihajózásos merülésekhez túl messze van.


Szekér
Telefon: 06-70-949-0087

Posted via email from Szekér búvároktató