2010. március 28., vasárnap

Apollo HMI videó lámpák

FELSZERELÉSEK

 Lámpák 

Apollo HMI videó lámpák

Az eredetileg a magas hő kibocsátású szénszálas lámpák helyettesítésére készült, természetes fényviszonyokat produkáló HMI lámpák mára a filmipar szabványává váltak. A HMI lámpák 4-szer hatékonyabbak, mint a wolframizzók, a mai filmipar és televíziózás legfejlettebb eszközei.

A Halcyon hagyományaihoz híven büszkén mutatjuk be a világ első hordozható, víz alatti stúdió minőségű világítási rendszerét, az Apollo HMI-t. Ez ugyanolyan minőséget és fényintenzitást biztosít, mint a stúdiókban használt HMI rendszerek, de extrém mélységekben is működik, felszíni energiaforrás használata nélkül.

A legjobb ráadásul kisebb is!

A Halcyon NiMH akkumulátorok és az Apollo HMI lámpák keresztezésével olyan tartályok jöttek létre, amelyek mérete lecsökkent a hagyományos 14 amperórás ólomzselés akkumulátorok tartályainak méretére. Az új NiMH Apollo HMI mérete 1/3-a az eredeti Apollo HMI tartálynak, miközben az üzemidő is megnőtt.

A Proteus 6 és az Apollo HMI

A régi és az új Apollo HMI

A Halcyon 200W-os HMI világítórendszerek valódi remekművek, amelyek legalább úgy vagy jobban teljesítenek, mint a legtöbb felszíni energiaforrással működő lámpa. Ezt a rendszert használta Bob Talbot "Oceanmen" című IMAX filmjében, és az ismert fotós, Wes Skiles kedvence. A 200W-os rendszert sokra tartja a világhírű fotós, Norbert Wu, továbbá számos amatőr és profi videós, fotós. A 200W-os HMI 100W és 200W között állítható, amely körülbelül egy 1000W-os, 5,600K színhőmérsékleten égő halogén világításnak felel meg.

Az Apollo HMI tartály 34,3 cm (13,5 inch) hosszú, 12,7 cm (5 inch) átmérőjű, és 45 perces üzemidőt biztosít. A tartály egy darabból, Delrin rúdból készül, és egy életen keresztül használható.

Az Apollo HMI a profi videós búvár eszköze. Ennek a lámpának az intenzitását csak az tudja felmérni, aki a saját szemével látta. A Wakulla barlangrendszer mamut-csapásait csak a HMI rendszert tudta stúdió minőségben bevilágítani.

A Halcyon HMI víz alatti lámpák 3-4-szer hatékonyabbak (lumen/watt bázison) mint a hasonló wolfram és halogén lámpák. Mivel nincs izzószál, ezek a lámpák kevésbé érzékenyek a rázkódásra és ütődésre. A Halcyon víz alatti lámpái DC kisüléses lámpák, a világító ív sűrű párában izzik, amely higanyt és egyéb ritkán fellelhető elemeket tartalmaz.

A HMI lámpák 5600K színhőmérséklettel rendelkeznek iránytól függetlenül, 1-2 perc alatt bemelegszenek és azonnal újraindíthatók. A vízbe való belépés előtt a 200W-os izzó 100W-osra tompítható, és átlagosan 6 Amper áramerősséget vesz fel teljes kapacitás esetén.

Apollo lámpa

Paraméterek

Üzemidő

Apollo 200 W HMI

12,7 cm (5 inch) átmérő

34,29 cm (13.5 inch) hossz

2,84 kg (6,25 font) súly

- 1,47 kg (-3.25 font) lebegőképesség

45 perc

Halcyon búvárfelszerelések magyarországi forgalmazója a DIR Búvár Kft. Budapesten a 1125 Gyöngyvirág út 21. ben.
06 70 9490087 Hívd telefonon,
vagy keresd skypeon:szeker1957
facebookon:Szekeres György
www.dirbuvar.hu
www.dirbuvar.blogspot.com
szeker@dirbuvar.hu
szeker.buvar@gmail.com
Szekér

Posted via email from Szekér búvároktató