2010. február 24., szerda

Halcyon Evolve MC

FELSZERELÉSEK

Lebegőképesség szabályozó rendszerek (MC)

Evolve MC


Az új Evolve dupla palackos lebegőképesség szabályozó rendszer kifejlesztésével a Halcyon magasabbra tette a lécet a pontos lebegőképesség beállítás tekintetében.

Az Evolve egy intenzív, két éves termékfejlesztés és tesztelés eredménye. A korábbi duplapalackos rendszerek általában patkó alakú lufit tartalmaztak, ezzel szemben az Evolve a nagy sikerű Eclipse egypalackos wing körkörös formáját veszi át.

Az Evolve wingeket a Halcyon a profi búvárok számára fejlesztette ki. A termékfejlesztő csapat a stabilitás, a lebegés és a kiegyensúlyozás javítására törekedett elsősorban. A körkörös forma precíz lebegőképesség szabályozást és kiegyensúlyozást tesz lehetővé. A vízszintes tartást elősegíti, hogy a palackok aljánál megnöveltük az emelőerőt. Az Evolve csaknem teljesen kiküszöböli a gáz felgyülemlését a wing valamelyik részében.

A technikai búvároknak feltétlenül képesnek kell lenniük arra, hogy a lebegőképességet az inflátor és a hátsó kiürítő szelep segítségével is szabályozni tudják. Az Evolve esetében (ahogy az Eclipse rendszereknél is) a hátsó szelep használata egyszerű. A roncsmerülők és a barlangi búvárok azonnal elismerik az Evolve könnyen szabályozható lebegőképességét.

Az Evolve wing körülöleli a palackokat, ezáltal a legáramvonalasabb dupla wing a piacon. A búvár akár úszik, akár szkútert használ, kisebb ellenállást okoz a víz alatt, és növeli a haladás hatékonyságát.

Az Evolve számtalan tesztelésen esett át, minden elképzelhető körülmény között: trópusitól sarkköri vizekig, alumínium és acél palackokkal, hagyományos és újralélegzős levegőellátással. A Halcyon nemzetközi teszt csapatával szorosan együttműködve véglegesítette az Evolve rendszert, azzal a céllal, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb áttörését alkossa meg a dupla wingek körében.

Az Evolve wing teljes mértékben kompatibilis a jelenleg létező MC rendszerekkel, 18 kg-os (40 font) és 27 kg-os (60 font) emelőképességgel kapható. A wingeket meg lehet vásárolni önmagukban is, vagy egy teljes MC rendszer részeként.


Evolve 40 MC


Evolve 60 MC


Minden Halcyon Pioneer, Eclipse, Explorer és Evolve MC, illetve a wingek is a nem szervizelhető OEM inflátorral kerülnek forgalmazásra. A Halcyon precíziós inflátor a továbbiakban opcióként áll azoknak a búvároknak a rendelkezésére, akik alacsony sebességű, felhasználó által szervizelhető inflátort szeretnének használni. 2006-os újdonság, hogy a Halcyon precíziós inflátor nikkellel bevont réz szelep alkatrészeket tartalmaz, így hosszabb ideig használható tengeri környezetben szervizelés nélkül.

Posted via email from Szekér búvároktató