2010. február 24., szerda

Halcyon Explorer MC

FELSZERELÉSEK

Lebegőképesség szabályozó rendszerek (MC)

Explorer MC

Az Explorer MC a duplapalackos merülésekhez használható régebbi Halcyon felszerelés. Az Explorer többfajta emelőképességű kiszerelésben kapható, amelyek biztosítják a különböző merülések által igényelt lebegőképességet (a felhasznált palackok, ruhák és egyéb felszerelések függvényében). Jelenleg 18,14 kg (40 font) és 24,95 kg (55 font) emelőképességű Explorer wingek kaphatók. Az Explorer wingnek létezik egy speciális verziója, amely a zárt rendszerű újralélegzőkkel való használat érdekében került kialakításra. Az Explorer CCR-35 15 kg (35 font) emelőképességet biztosít, és egyedi, delta formájú alakja van.

Az Explorer wingek kialakítása áramvonalas, ezáltal hatékony merülést tesz lehetővé. A keskenyebb, hosszúkás forma, illetve a nyak mögötti tubus segít elkerülni a fejrészt megemelő testhelyzetet. Ráadásul az inflátor könyök a wing hátulján, középen helyezkedik el; így teljesen felfújt állapotban sem ütődik hozzá a palack csaphoz.

Az Explorer lehető legerősebb anyagokból készül. A 400-as nejlon lufi igen szoros szövésű, így jobban ellenáll a kilyukadásnak. Az 1680-as nejlon külső borítás maximális védelmet nyújt a horzsolódás ellen. Ez a két anyag együttesen az elérhető legnagyobb sérülésvédelmet biztosítja.

  • A strapabíró cipzárak 7,62 cm (3 inch) vastag Cordura szalagja segít megóvni a belső lufit a cipzárral való becsípéstől.

  • A hátrész 5,08 cm (2 inch) merevítő hálóval van megerősítve.

  • A vízelvezető rendszer biztosítja, hogy a wing felszínéről gyorsan le tudjon peregni a víz. Így nem kell a többlet súllyal küszködni, és a hajóra való visszamászás is könnyebb.

  • Az inflátor könyökén 5,08 cm (2 inch) műanyag feszültség-mentesítő van, amely minimálisra csökkenti a kopást és elhasználódást.

  • A keskenyebb, hosszabb wing javítja az áramvonalasságot és a kiegyensúlyozást.

  • Az új helyre került redős inflátor tömlővel elkerülhetők a palackhoz való hozzáütődésből származó problémák.

  • Minden Explorer wing rendelkezik az Európai Unión belüli forgalmazáshoz szükséges CE minősítéssel.

Az Explorer winghez alumínium vagy 2,7 kg (6 font) többletsúlyú acél háttámla rendelhető, ezekkel különböző súlyozási igényeket lehet kielégíteni. A 18,14 kg (40) font emelőképességű wing jól használható dupla alumínium palackok és nedves ruha viselése esetén. A népszerűbb 24,95 kg (55 font) emelőképességű Explorer winget a Halcyon a dupla acél palackos merülésekre javasolja, amikor nagyobb emelőképességre van szükség.



Explorer CCR-35

Amikor az egyik vezető mélymerülő, roncs felfedező Mike Barnette egy olyan speciális winget akart, amely az újralélegzővel használható, és megfelel szigorú elvárásainak, az egyetlen olyan gyártóhoz fordult, amely a szükséges tapasztalatokkal rendelkezik: a Halcyon-hoz. A Halcyon múltja a legkiválóbb technikai felszerelések gyártásával, és a házon belüli tervező csapattal megfelelő kombinációt biztosított ennek az egyedi terméknek a kifejlesztéséhez. A csapatmunka eredménye lett az egyedi kialakítású CCR újralélegző wing. A CCR 35 ugyanazokból a kipróbált anyagokból készül, mint a többi Halcyon wing: 1680-as nejlon külső borítás, lyukadásnak ellenálló 400-as Cordura lufi. Ez az RF (rádiófrekvenciás) forrasztású belső lufi a Halcyon minőségi OEM műanyag inflátorához csatlakozik.

A CCR 35 15 kg (35 font) emelőképességű, egyedi patkó alakú wing. A wing a legtöbb zárt rendszerű újralélegzőre felszerelhető. Az újralélegző készülékkel merülő búvárok kellően értékelni tudják a CCR 35 jellemzőit: a búvár feje mögött kis emelőképesség, a palack szelepeknél és az újralélegző aljánál a szükségesnek megfelelően nagyobb emelőképesség. Ez a kialakítás segíti az ideális vízszintes testtartást, és javítja a búvár kiegyensúlyozását a víz alatt. Az inflátor könyök a palack és az újralélegző tartály között helyezkedik el, így könnyen ki- és bekapcsolható az egység, az inflátor nem zavarja a lélegző hurkot, és biztonságosan rögzül a hevederhez. A wing kialakítása lehetővé teszi a tömlők áramvonalas és testhez közeli elvezetését a wing és a háttámla körül. A túlnyomás szelep a wing legalsó kerületénél helyezkedik el, így könnyű a gáz ürítése a wingből.

Mike csapata a Megalodon újralélegzővel tesztelte és finomította az Explorer CCR-35 winget az elmúlt hónapokban. Számos visszajelzősünk van olyan búvároktól, akik a KISS Classic és Sport egységeket használják. Az előzetes tesztelések alapján az Explorer CCR-35 jól működik a legtöbb olyan egyéb zárt rendszerű újralélegzővel, amelyek lefelé fordított palackokat használnak.

Minden Halcyon Pioneer, Eclipse, Explorer és Evolve MC, illetve a wingek is a nem szervizelhető OEM inflátorral kerülnek forgalmazásra. A Halcyon precíziós inflátor a továbbiakban opcióként áll azoknak a búvároknak a rendelkezésére, akik alacsony sebességű, felhasználó által szervizelhető inflátort szeretnének használni. 2006-os újdonság, hogy a Halcyon precíziós inflátor nikkellel bevont réz szelep alkatrészeket tartalmaz, így hosszabb ideig használható tengeri környezetben szervizelés nélkül.

Posted via email from Szekér búvároktató