2010. február 24., szerda

Halcyon Eclipse MC

FELSZERELÉSEK

Lebegőképesség szabályozó rendszerek (MC)

Eclipse MC

A Halcyon hírnevét a fejlesztés és a minőség iránti elkötelezettség alapozta meg. Búvárok a világ minden részéről választják ezeket a felszereléseket, az általunk követett recept miatt:

  • Merülés, tervezés, prototípus, merülés, átalakítás, merülés, gyártás, merülés.

  • A fentiek ismétlése szükség szerint.
Egyik legújabb fejlesztésünk az Eclipse MC. Körülbelül úgy néz ki, mint egy "kigyúrt" Pioneer MC. A külső borító ballisztikus nejlonból, a belső lufi az Explorer wingeknél használt, biztonságos anyagból készül. Az Eclipse egy kis felületű, felfedező szintű wing, amely maga mögé utasít minden más egypalackos megoldást. Áramvonalas, masszív felületű, jó példája annak, ahogy a Halcyon egyre magasabb szintre fejleszti felszereléseit.

Az Eclipse a Pioneer wingekhez hasonlóan hosszúkás, keskeny profilú, szorosan illeszkedik a palackhoz, ezáltal csökkenti a közegellenállást, és minimalizálja a kifejtendő energiát. A wingen található cipzár megkönnyíti a belső lufi megvizsgálását, kicserélését.

Az éppen használt palack, búvárruha és egyéb felszerelés más-más emelőképességet tesz szükségessé a merüléshez. Ennek megfelelően különböző emelőképességű wingek állnak rendelkezésre.

Az Eclipse MC-hez szükség van egypalackos rögzítőre (STA = single tank adaptor), amelyet a háttámlára kell szerelni. A Pioneer MC-k továbbra sem igényelnek tartót, csak egy pár Halcyon hevedert.

Az Eclipse 13,6 kg (30 font) és 18,14 kg (40 font) emelőképességű kiszerelésben kapható. Mindegyik rendelkezik a CE minősítéssel, amely az Európai Unión belüli forgalomba hozatal feltétele.

Minden Halcyon Pioneer, Eclipse, Explorer és Evolve MC, illetve a wingek is a nem szervizelhető OEM inflátorral kerülnek forgalmazásra. A Halcyon precíziós inflátor a továbbiakban opcióként áll azoknak a búvároknak a rendelkezésére, akik alacsony sebességű, felhasználó által szervizelhető inflátort szeretnének használni. 2006-os újdonság, hogy a Halcyon precíziós inflátor nikkellel bevont réz szelep alkatrészeket tartalmaz, így hosszabb ideig használható tengeri környezetben szervizelés nélkül.

Posted via email from Szekér búvároktató