2010. február 14., vasárnap

Halcyon, Hogyan állítjuk elő a felszereléseket?

http://www.dirbuvar.hu/src/index.php?item=1.3

DIR

 Hogyan állítjuk elő a felszereléseket? 


Perry Blanton a Pioneer 36-os wing alapanyagául szolgáló cordura anyagot készíti elő, és helyezi a forrasztógépbe

A búvár felszereléseket gyártó cégek egy része egyszerűen leszerződik valamelyik ázsiai gyárral, és egy létező termékpalettáról kiválasztja az általa forgalmazni kívánt termékeket. Egy jól megválasztott embléma, egy raktár, egy áruház, és kész is a vállalkozás.

A Halcyon másképpen működik.

Először és mindenek előtt, mindannyian búvárok vagyunk. Mint a barlangi merülők és a technikai búvárkodást űzők általában, mi is az "1-es személyiség típushoz" tartozunk. Az ebbe a típusba tartozó emberek azt kutatják, hogyan kell a dolgokat jól csinálni. Azért hoztuk létre ezt a céget, hogy előállítsa azt a felszerelést, amit mi magunk akarunk használni, ezért a teljes gyártási folyamat lehető legnagyobb részét egy fedél alatt akartuk tudni. Nem tudunk acélt préselni és műanyagot önteni (még), de van egy tapasztalt és ügyes csapatunk, akik szövetekből és egyéb anyagokból el tudják készíteni azt, amit büszkén a legjobb elérhető búvárfelszerelésnek nevezünk.

Steve Pulliam és Bob Richardson két ember azok közül, akik a gyárban dolgoznak. Steve az elsők között volt, akik elkezdtek dolgozni High Springs-ben a Halcyon felszerelések előállításán. Olyasfajta ember, aki annyira figyel minden apró részletre és anyagra, hogy képes lenne acélból és fából szabadidejében vadászfegyvert fabrikálni. Vezető gépészként kezdte a Halcyon-nál, ma ő a gyártási igazgatónk. Bob az Amerikai Gépészmérnökök Társasága által minősített gépészmérnök, aki a Halcyon-hoz való csatlakozása előtt évekig járta a világot, hogy különböző gyáraknak segítsen termelési és folyamatszervezési kérdésekben. A Halcyon-nál ő a felelős a minőség-ellenőrzésért és a műszaki folyamatokért. Emellett 22 éve aktív búvár. Bob és Steve együtt dolgoznak azért, hogy a Halcyon a lehető legszigorúbb minőségellenőrzési rendszert érvényesítse minden olyan termék esetében, amely a katalógusban szerepel.


A Halcyon varróüzeme, gépészeti központja, minőség-ellenőrző részlege

A folyamat azelőtt megkezdődik, hogy bármilyen nyersanyag megérkezne a gyárba. A termékfejlesztő csapat folyamatosan vizsgálja a felhasznált alapanyagokat, hogy azok kielégítik-e a vevők által támasztott minőségi követelményeket. Soha nem lehet tudni, hogy hol lehet megtalálni a legalkalmasabb anyagokat - a háttámlákat egy katonai és autóipari beszállítótól; vagy éppen a nyersanyagokat az orvosi, robottechnikai és repülési iparág cégeitől. Minden egyes alapanyagot leltárba vétel előtt megvizsgál a minőség-ellenőrzési csoport, a wingeket alkotó szövet minden egyes méterétől kezdve azokig a karabinerekig, amelyek a vezetőorsókra kerülnek.

A minőség-ellenőrzési csoporttól az alapanyagok vagy a gépcsarnokba, vagy a szövetszobába kerülnek. A gépcsarnokban folyik az esztergálás, a fúrás és a forrasztás. Ugyanitt készülnek a DIR-es tömlők a tömlőkészletekhez és az MC-khez. A szövetek forrasztásra való előkészítése az RF (rádió frekvenciás) forrasztóban történik. A Halcyon az egyike azon néhány búvárfelszerelés gyártónak, amely minden anyagot képes maga forrasztani: a wingekhez használt "lufikat" és burkokat, a felfújható jelzőeszközöket és emelőbójákat. Ezért merünk nyugodtan az összes forrasztásra örök garanciát vállalni. A felfújható eszközökön a forrasztás után a varrórészlegben elvégzik a szegést és méretre vágást, ezután az összeszerelő üzemben felhelyezik a túlnyomás kiengedő szelepeket és elvégzik a próbákat.

A termelési folyamat végén minden visszakerül a minőség-ellenőrzési csoporthoz. Munkatársaink minden felfújható eszközt 24 órán keresztül felfújva tartanak, így ellenőrzik azt, hogy nem eresztenek-e. Minden Helios, Proteus és Scout lámpát 91 méteres nyomás-ellenőrzésnek vetünk alá, mielőtt szállításra kerülnének. A különböző felszerelések csak akkor kerülhetnek a raktárkészletbe és indulhatnak el célállomásukra, ha a végső ellenőrzésen is probléma nélkül átestek.


2005: A Halcyon MC-ket és lámpákat használják az
"Into the Blue" (magyarul "A tenger vadjai") című filmben.
Bemutató az USA-ban 2005. szeptember 30-án,
Magyarországon 2006-ban.
Vannak további előnyei is annak, hogy gyárunk a teljes gyártási folyamatot lefedi. A Halcyon párját ritkító felszereltséggel rendelkezik a speciális megrendelések kielégítéséhez. Rendszeresen állítunk elő felszereléseket katonai és polgári biztonsági búvárcsapatok számára. Hollywood-ba is eljutottunk, a kamerák mögé és elé is. Lámpáinkat számos dokumentum- és természetfilmben használták világszerte. Felszerelésünk feltűnik például az Alias sorozatban, az After the Sunset ("Az utolsó gyémántrablás" Pierce Brosnan és Woody Harrelson szereplésével) és az Into the Blue ("A tenger vadjai" Jessica Alba és Paul Walker szereplésével) című mozifilmekben.

Posted via email from Szekér búvároktató